CÉLJAINK

AZ ÉFÉDOSZSZ célja az építőiparban dolgozó munkavállalók érdekeinek védelme és előmozdítása a munkahelyeken. Ezek az érdekek magukban foglalják a munkabér javítását, a munkakörülmények biztonságossá és egészségesebbé tételét, a munkaidő, a munkaszünetek és a szabadság tervezését, valamint a munkavállalók jogainak védelmét. Szakszervezetünk segítséget nyújthat a munkavállalók közötti diszkrimináció és igazságtalanság elleni küzdelemben is.
A munkaadókkal folytatott kollektív tárgyalások révén lehetőségük van megállapodásokat kötni a bérek, a munkaidő és más munkavállalói feltételek tekintetében. Ezen kívül a szakszervezeti tagok jogi védelemre számíthatnak a munkahelyi vitás kérdések esetén, és segíthetünk a munkáltatókkal szembeni panaszok, például elbocsátás vagy hátrányos megkülönböztetés kezelésében.
Bizonyos esetekben szociális juttatásokat is biztosítani tudunk tagjaiknak, akik emelett részesülhetnek a szakszervezetek által nyújtott szakmai fejlesztési és oktatási programokban.
Tagjaink közösséget alkotnak, amely segít egymásnak a munkahelyi problémák megoldásában és támogatja a munka és magánélet egyensúlyának fenntartását.